Podrška Vlade SBK 'premijerligašima' iz srednje Bosne

Premijer Srednjobosanskog kantona, Tahir Lendo i resorni minista,  Bojan Domić predložili su da Vlada SBK  iz tekuće rezerve na jednoj od narednih donese odluku kojom bi podržala premijerligaše iz srednje Bosne koji su se našli u teškoj finansiskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa.

 

 

 

Prema dogovoru sa današnjeg sastanka sa predstavnicima Sportskog saveza SBK/KSB  Muški rukometni klub „Sloga“, Gornji Vakuf-Uskoplje bio bi sufinansiran sa 10.000 KM, Malonogometni klub „Sloga“, Gornji Vakuf-Uskoplje sa 2.000 KM, Ženski nogometni klub „Iskra“ Bugojno sa 2.000 KM, Klub sjedeće odbojke „Iskra“, Bugojno sa 1.400 KM, Košarkaški klub „Promo“ Donji Vakuf sa 8.000 KM, Stonoteniski klub „CM“, Vitez sa 1.000 KM, Muški rukometni klub „Iskra“ Bugojno sa 8.000 KM i NK „Travnik“ Travnik sa 8.000  KM.

Zaključeno je da se krajem novembra mjeseca organizuje ponovo sastanak na kojem će se zajedno razmatrati dalji vid pomoći ovim Klubovima.

Sportski savez SBK/KSB inicirao je sastanak sa Premijerom kantona Tahirom Lendom i ministrom Domićem koji se nalazi na čelu resornog ministarstva, načelnicima općina SBK/KSB, Gornji Vakuf-Uskoplje, Seadom Čauševićem, Bugojno, Hasanom Ajkuniće, Husom Sušiće, Donji Vakuf, Tomislavom Matićem-Bošnjakom, Vitez  i predsjednicima klubova koji se takmiče u premijer ligama BiH zbog izuzteno teške situacije u sportu, posebno kod Klubova koji su u najvišem rangu takmičenja.

U budžetskoj 2020. godini sredstva sporta planirana su u iznosu od 528.350 KM što nije dovoljno zbog toga  je i organizovan sastanak da se kantonalna izvršna vlast zajedno sa klubovima uz aktivno ućešće lokalne zajednice pronađe način da se  trenutna situacija prevaziđe

Svi učesnici sastanka izrazili su pohvale za organizaciju sastanka a posebno na razumjevanju Premijera Kantona Tahira Lende i resornog ministra Bojana Domića na aktuelnu problematiku u sportu i pronalaženje rješavanja iste.

Novum.ba

Vezano: