Potpisani ugovori o dodjeli sredstava za sport i kulturu

Ugovori o dodjeli sredstava po Javnom pozivu, koji Općina Fojnica objavljuje svake godine, a tiču se finansiranja projekata za sport i kulturu, potpisani su danas u Općini Fojnica.

Sredstva su odobrena za 10 sportskih klubova, i 9 udruženja iz oblasti kulture.

Za sport je izdvojeno 24.000,00, a za kulturu 8.500,00 KM.

Iz oblasti kulture sredstva su dobili: KKM „Susreti Zija Dizdarević“, KPD „Matija Gubec“, KUD „1001 noć“, KPD „Rodobolj“, VA „Srma“, „Old Timer klub Fojnica“, UG „Atik“, „Fojnička žena“ i Razija Buharalija.

Kada je riječ o sportu, sredstva su dodjeljena: FK Fojnica, HTK Hvojnica, KK Star, Aspekt MNL Fojnica, USR Katarina, KBV Fojnica, SK Vran Kamen, plivački klub Leptir, Sportik, i Tavla klub Šaina .

Na ovaj način Općina Fojnica, u skladu sa mogućnostima i stanjem u Budžetu, podržava sve aktivnosti koje imaju za cilj promociju Općine, ali i razvoj sporta, kulture i ostalih društvenih sfera.

Prema riječima načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure, Općina će nastaviti da podržava rad sportskih kolektiva i kulturnih udruženja.

„Danas smo u prilici da potpišemo ugovore sa naših 10 sportskih udruženja i 9 iz oblasti kulture. Svake godine raspisujemo konkurs i dodjeljujemo onoliko sredstava koliko smo u mogućnosti, a ovom prilikom moram pohvaliti rad svih vas, koji sa malo sredstava radite velike stvari“, rekao je načelnik te dodao

-Općina Fojnica daje doprinos i podršku, i kroz niz drugih sadržaja, kolektivima i pojedincima koji na bilo koji način promovišu našu općinu.

Novum.ba

Vezano: