Upriličen sastanak načelnika Klisure sa direktorima fojničkih škola

Načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura danas je održao sastanak sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa područja općine Fojnica.

Sastanku su prisustvovali Samir Kučuk, direktor SMŠ „Zijah Dizdarević“, Mirjana Golub, direktorica OŠ „Ivan Goran Kovačić“ i Mujo Zahirović, direktor OŠ „Muhsin Rizvić“.

Teme sastanka su bile aktivnosti i pripreme vezane za početak nove školske godine, odnosno razgovor o nastavnom procesu, u posebnim uslovima izazvanim koronavirusom.

Načelnik Klisura je na početku sastanka naglasio da je zdravlje djece i uposelnika prioritetan zadatak.

Ono što moramo imati na umu u svakom trenutku jeste zdravlje naših učenika i nastavnika. Molim vas da poštujete sve mjere i preporuke i u skladu s tim realizujete nastavu. Također, apelujem i na roditelje da prate smjernice i upute nadležnih.“

S druge strane, rečeno je da će se u školama nastojati pridržavati svih propisanih higijensko-epidemioloških mjera, međutim da još uvijek nikakvih jasnih uputa za rad nemaju od nadležnih institucija.

Podrška Općine i načelnika Klisure neće izostati, poručeno je sa sastanka, a u narednim danima će biti organizovana dezinfekcija školskih prostora.

Školska godina 2020./2021. na području SBK-a počet će u ponedjeljak. 7. septembra.

Novum.ba

Vezano: