U Općini Jajce potpisani ugovori sa volonterima-pripravnicima

Dvadeset pet novih volontera od četvrtka, 1.10.2020. godine, počinju sa obavljanjem pripravničkog staža u okviru projekta zapošljavanja volontera Općine Jajce. Ugovore o radu sa volonterima koji će u narednih dvanaest mjeseci u općinskim službama, javnim preduzećima i ustanovama sticati pripravnički staž potpisao je danas Načelnik Općine Jajce Edin Hozan.

Poželjevši mladim pripravnicima dobrodošlicu uz čestitke na uspješno završenom visokoškolskom obrazovanju Načelnik Općine Jajce Edin Hozan pozvao je mlade da odgovorno i predano rade, uče od starijih kolega i svojim znanjem pomognu u sredinama gdje budu raspoređeni. Načelnik Hozan izrazio je zadovoljstvo što je Općina Jajce u prilici omogućiti obavljanje volonterskog staža ovako velikom broju mladih obrazovanih kadrova.

U posljednjih jedanaest godina Općina Jajce je, u okviru projekata zapošljavanja pripravnika-volontera, uposlila više od 170 mladih s visokom stručnom spremom, višom školskom spremom i lica koja su završila studij po bolonjskom programu.

Volonteri će pripravnički staž obavljati u općinskim službama, javnim ustanovama i preduzećima u zavisnosti od profesije, čime će steći jednogodišnje radno iskustvo što im otvara mogućnost prijavljivanja na konkurse sa jednogodišnjim radnim iskustvom. Projekat finansira Općina Jajce.

Novum.ba

Vezano: