U jednoj kiseljačkoj školi nastavnik pozitivan na koronavirus, sve mjere poduzete

Povodom pojave koronavirusa u područnoj školi Gromiljak, oglasila se uprava škole, odnosno direktor OŠ Kiseljak Nermin Merhemić. Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Poštovani roditelji, nastavnici i učenici, obavještavamo vas da nažalost ni našu ustanovu nije zaobišla bolest o kojoj svakodnevno slušamo, bolest izazvana korona virusom, COVID-19.

U podnevnim satima saznali smo da je naš zaposlenik, nastavnik razredne nastave u područnoj školi u Gromiljaku pozitivan na korona virus. Odmah po saznanju, epidemiološki tim škole je održao hitnu sjednicu i obavijestio sve nadležne službe, te od nadležnih tražio uputstva za dalje postupanje.

Uprava škole poduzela je korake u cilju zaštite zdravlja naših učenika i zaposlenika, te nema mjesta za paniku, s obzirom da navedeni zaposlenik na posao ne dolazi od 23.09.2020. po pojavljivanju prvih simptoma bolesti koja je potvrđena tek danas. Našem zaposleniku želimo da mu dragi Allah podari ozdravljenje.

Radi preventive, iako se u svim našim školskim zgradama strogo pridržavamo epidemioloških mjera, direktor je u saradnji sa UO škole, a po dobijanju saglasnosti od Zavoda za zdravstvenu zaštitu SBK , glavnog epidemiologa Prof.dr. Seada Karakaša, naložio da se nastavni proces u PŠ u Gromiljaku od 02.10.2020. do 09.10.2020.godine odvija preko online platforme- Google classroom. Učenici u ostalim školskim zgradama nastavu će pohađati kao i do sada.

Molimo Vas da se pridržavate epidemioloških mjera, čuvajte sebe, svoju djecu i zdravlje!

Novum.ba

Vezano: