Kiseljak: Incident u ugostiteljskom objektu na Brestovsku, pronađena droga na Han Ploči

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 4 krivična djela.

Dana 02.10.2020.godine oko 07,30 sati u PS Kiseljak je prijavljeno da je u mjestu Brestovsko, općina Kiseljak, u ugostiteljskom objektu došlo do fizičkog napada od strane P.T. rođen 1966.godine iz Kiseljaka prema A.N. rođena 1956.godine. Tom prilikom P.T. je istoj nožem nanio tjelesne povrede u predjelu ruku, nakon čega je sjekirom pričinio znatnu materijalnu štetu u navedenom objektu.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta izašli su službenici policije, koji su osumnjičenog lišili slobode, te u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzimaju aktivnosti na dokumentovanju i dokazivanju navedenog krivičnog djela.

 

Dana 02.10.2020.godine oko 22,00 sati u mjestu Han Ploča, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Ford, kojim je upravljao E.A. iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: