MS&Wood se predstavlja na Sajmu namještaja u Zagrebu

Međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije “AMBIENTA” održat će se od 14. do 18. oktobra na Zagrebačkom Velesajmu.
Sa svoje dvije kultne kolekcije "Primum" i "Elle", koje su predvodnici ponovnog rođenja inovativnog i sofisticiranog dizajnerskog namještaja, predstavlja se bosanskohercegovačka kompanija “MS&Wood”.
„Prije nekoliko godina visoko smo podignuli ljestvicu upravo učešćem na 'Ambienti' kada je 'MS&Wood', sa svojom kolekcijom 'Primum', dizajnera Ade Avdagića osvojio jednu od najvažnijih nagrada - nagradu The Best Product Design, zbog čega nam je učešće na ovom sajmu među najdražima”, ističe Damir Muhić, suvlasnik kompanije.
“Primum Collection” se temelji na istraživanju oblika konstrukcijskog inženjerstva koji stvaraju veliku nosivost konstrukcije. Ključni fokus u razvoju kolekcije “Primum” bili su ergonomija i udobnost.
Istovremeno, “Elle” je nježna i sofisticirana ljepotica. Ova kolekcija namještaja za trpezariju donosi najfinije osobine inženjerstva i proizvodnje kompanije “MS&Wood” i podiže našu svijest o okolišu na sljedeći nivo. Trpezarijski namještaj zauzvrat se odlikuje lakoćom postojanja. Ova lakoća je vizualna - što se pokazuje kroz jasne i često prozirne karakteristike - i fizička - što najbolje pokazuje težina stolice za ručavanje od približno tri kilograma, u zavisnosti od vrste drveta.
No, osim našeg sofisticiranog dizajnerskog namještaja, posjetioci „MS&Wood“-ovog štanda na Zagrebačkom Velesajmu imat će priliku upoznati se i sa našim namještajem za stanovanje, namještajem za hotele i apartmane, kao i pojedinačnim komadima namještaja.
Vrata kompanije uvijek su otvorena za razmjenu znanja i nove ideje. Ovakav način razmišljanja doveo je “MS&Wood” do pozicije regionalnog centra za istraživanje i razvoj, te ga učinio idealnim mjestom za dizajnere koji nude napredna rješenja.

Novum.ba

Vezano: