Podjelom novih 47 paketa USAID Mirovni projekat PRO-Budućnost priveden kraju

U okviru USAID-ovog Mirovnog projekta PRO-Budućnost osigurana je pomoć za više od 50 lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini u vrijednosti preko 80.000,00 KM. Općina Jajce bila je  dijelom ovog projekta.

Kao vid pomoći u borbi sa posljedicama pandemije korona virusa 79 porodica sa područja općine Jajce dobilo je prehrambeno-higijenske pakete, obezbijeđene od strane USAID-a kroz projekat PRO-Budućnost, kojeg implementira CRS.

Podsjećamo, Općina Jajce izrazila je interes za učešće u projektu i aplicirala na poziv USAID-a i PRO-Budućnosti za podršku općinama u borbi protiv COVID-19 za nabavku prehrambenih paketa. Prvi dio ovog projekta implementiran je u mjesecu maju, a ovih dana, dodjelom preostalih 47 paketa pomoći projekat je priveden kraju.

Paketi sa hranom uručeni su socijalno ugroženim porodicama s područja općine.

Ovim putem Općina Jajce izražava veliku zahvalnost USAID-u i projektu PRO-Budućnost što su prepoznali potrebu za ovakvom vrstom pomoći i za porodice u Jajcu. 

Zahvaljujući dobroj dugogodišnjoj saradnji sa USAID-om i CRS-om, kao implementatorom projekta PRO-Budućnost, proteklih godina u općini Jajce realizovani su i drugi projekti.

Novum.ba

Vezano: