Općina Gornji Vakuf: Prijem za državne prvakinje u rukometu

Općinski načelnik Sead Čaušević danas je u sali Općine Gornji Vakuf- Uskoplje upriličio prijem za rukometašice i članove Uprave ŽRK „Sloga“. Povod ove posjete je izvanredan rezultat članica ovog kluba, te njihovo predstavljanje Bosne i Hercegovine na Balkanskom prvenstvu koje će biti održano u Sarajevu. Pionirska selekcija ŽRK „Sloga“ broji 50 članica, a njih 16 su uzrasta 2006. godište, te će imati priliku da predstavljaju našu državu na ovom prestižnom takmičenju.
„Povod naše posjete je da se zahvalimo na podršci Općinskog načelnika i Općine Gornji Vakuf- Uskoplje. Zahvaljujući toj podršci mi smo tu gdje jesmo, jer bez njegove podrške ne bi bilo ni ovako uspješnih rezultata“-kazao je Ismet Hažiabulić predsjednik ŽRK „Sloga“.
Na Međunarodnom memorijalnom rukometnom turniru „Stanko Sivrić“, koji se održao prije dva mjeseca u Međugorju, članice ovog kluba u kategorijama 2004. I 2006. godište osvojile su prvo mjesto. Kao nagradu za njihov uspjeh Općinski načelnik Sead Čaušević im je obezbijedio kompletnu sportsku opremu za njihovu generaciju.
„Zahvaljujemo se načelniku Čauševiću na dosadašnjoj saradnji i podršci. Nadamo se da ćemo na predstojećem takmičenju predstaviti Bosnu i Hercegovinu i Gornji Vakuf- Uskoplje u najboljem svjetlu“- istakao je Fuad Mahmutović, trener mlađih generacija ŽRK Sloga

Novum.ba

Vezano: