Faris Berbić iz Kiseljaka objavio svoju prvu ilahiju ” Ehli bejt”

Faris Berbić iz Kiseljaka jučer je premijerno predstavio svoju prvu ilahiju i spot koja govori o Ehli bejtu. Tekst ove ilahije potpisuje Dževad Ibrahimović. Muziku i aranžman, Ammat Jažić. Video produkciju, HudHudPro Production.

"Velika čast i zadovoljstvo mi je, sto u ovom spotu uzima ulogu glumca, Adnan Hasković, naš poznati bosanskohercegovački glumac, a i glumac koji je poznat van granica Bosne i Hercegovine. Kada sam pričao sa babom, da li ću da snimam neku ilahiju, on je rekao: “Tvoja prva ilahija će biti o Ehli bejtu.” I evo uz Allahovu pomoć ja sam snimio svoju prvu ilahiju, koja govori o čistoj i časnoj porodici našeg Poslanika" kaže Faris Berbić.

Ehli Bejt je dio naše tradicije, dio našeg svakodnevnog života i trebamo da učimo o Ehlibejtu, pišemo, oni su vezani za našu tradiciju, nastavlja Berbić

"I sami znamo da su naše majke i nane djecu uspavljivale uspavankama o Ehli Bejtu. Tako sam i ja želio ovom ilahijom da ostavim spomen na njih i da na ovaj način budem podrška našem društvu, dzematu, Islamu. Ja ne planiram stati na ovoj ilahiji, svakako želim nastaviti dalje, vidjet ćemo kako će vrijeme i stanje u kojem se nalazimo dozvoljavati za daljnji rad. Želim posebno da se zahvalim svojoj porodici, kao mojoj najvećoj podršci i svima onima koji su učestvovali u ovom projektu. Želim da ovim projektom pokažem mladima, kao sto sam ja, da se sve može uraditi kada to hoćete i kada volite ono sto radite - Na mladjima svijet ostaje, zaklučuje ovaj mladi Kiseljačanin.

Faris Berbić imam 19 godina i živi u Kiseljaku. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu a trenutno je student u Turskoj, na islamskim naukama.

 

Novum.ba

Vezano: