Umjereno oblačno, magla po kotlinama

Na sjeveru umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostalim dijelovima malo do umjereno oblačno i sunčano. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Jutarnja temperatura od -2 do 3, na jugu do 6, a najviša dnevna od 5 do 10, na jugu do 12 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu stanovništva, a hronični bolesnici i meteoropati trebali bi osjetiti olakšanje. Obzirom na osjetno niže temperature zraka tokom jutra i večeri, neophodno je povesti računa o primjerenom odijevanju, naročito u unutrašnjosti zemlje. Također, probleme može uzrokovati i duže zadržavanje magle. Danju toplije i ugodnije. Opća slika će biti ljepša u Hercegovini i Krajini.

 


Sutra malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -3 do 2, na jugu do 4, a najviša dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stepeni.

U srijedu umjereno oblačno i sunčano vrijeme, na istoku i u centralnim krajevima moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od -4 do 1, na jugu do 6, a najviša dnevna od 6 do 11, na jugu do 15 stepeni.

Novum.ba

Vezano: