DONJI VAKUF/Akcijom “Jedan slatkiš za jedan dječiji osmijeh” obradovano 210 mališana

Završena je akcija “Jedan slatkiš za jedan dječiji osmijeh”  koja je započela 5.12 sa prikupljanjem slatkiša, novca, igračaka i školskog pribora, a završila podjelom paketića u prostorijama Crvenog križa uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.

Uz Djeda Mraza, njegove viljenjake i vrijedne volonterke jučer su podijeljeni paketići za donjovakufske mališane.

“Ovo je ekipa u kojoj su tri mame, koje su zaposlene, ali su svakodnevno svoje vrijeme izdvajale i doprinosile na različite načine akciji “Jedan slatkiš za jedan dječiji osmijeh”.

Tokom pakovanja paketića, pisanja dječijih imena i kupovine u sve su unosile ljubav, odnoseći se prema svoj ovoj djeci, kao prema svojoj. Ponosna sam na ono što je ova ekipa uradila, a još ponosnija na stvari koje će tek da radi. Hvala Emini Tupara-Merdžan, Azri Kurić Ćemer i Adisi Đulović Rujanac”, kazala je Emina Snaga.

Pripremljeno je 210 dječijih paketića, za 210 dječijih osmijeha.

Pored paketića, za brojnije porodice lošijeg socijalnog statusa obavljena je i kupovinu zimske obuće, čizama, ali i jakni i trenerkica, onog što je potrebno djeci za ove hladne dane.

Dio paketića je podijeljen jučer u prostorijama Crvenog križa, a drugi dio paketića  svog vlasnika pronaći će već danas.

Pored slatkiša, čarapa, igračaka ili školskog pribora u ovisnosti od uzrasta djeteta, u svaki paketić je utkana velika doza ljubavi i nježnosti.

Za svaki ovaj dječiji osmijeh vrijedi raditi još i više, truditi se i boriti za ove mališane.

Novum.ba

Vezano: