Završen projekt “Volimo lektiru” Gradske biblioteke Donji Vakuf

Početkom mjeseca decembra počeo je sa realizacijom projekat “Volimo lektiru” JU Centar za kulturu informisanje i sport Donji Vakuf – Gradska biblioteka Donji Vakuf.

Realizacija je trajala 25 dana, a projekt je realiziran sa učenicima drugog, trećeg, četvrtog i petog razreda osnovne škole sa područja Donjeg Vakufa.

Djeca su birala knjige (lektire) predviđene za njihov uzrast, te su kući čitali, a napisanu (obrada lektire) lektiru donosili u Gradsku biblioteku, gdje ih je preslušala i snimila bibliotekara Gradske biblioteke Šahza Karahodžić.

Projektu se odazvalo 39 djece. Sva djeca koja su učestvovala bit će nagrađena poklonima, koje će moći preuzeti u Gradskoj biblioteci Donji Vakuf, a o datumu podjele poklona djeca će biti obaviještena na Facebook stranici Gradske biblioteke Donji Vakuf.

Spoj čitanja i poklona

“Motivirati djecu da čitaju nije lahko, ali je svakako izazov. Malim znakom pažnje, tj. nagrade za izvšen zadatak, koji je ujedno koristan za djecu, zanimljiv je i djeca mu se obraduju. Hvala učiteljima i roditeljima koji su se uključili u projekat, tako što su dovodili djecu da snime i pročitaju svoju lektiru” istakla je Šahza Karahodžić, bibliotekara Gradske biblioteke Donji Vakuf.

Novum.ba

Vezano: