Ubrzati proces eksproprijacije zemljišta na dionici Vitez – Nević polje

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i direktor JP „Ceste Federacije BiH“ Ljubo Pravdić razgovarali su s novoizabranim načelnikom Općine Vitez Borisom Marjanovićem o procesu eksproprijacije zemljišta na dionici Vitez – Nević polje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce.

Na sastanku je zaključeno da se proces eksproprijacije mora brzo završiti kako bi se potpisao ugovor za izvođenje radova i počela izgradnja.

Dosad je u Vitezu, na inicijativu predsjednika Federacije BiH Marinka Čavare, održan niz sastanaka na temu izgradnje brze ceste Lašva – Travnik – Jajce, s ciljem kontinuiranog praćenja aktivnosti na realizaciji ovog značajnog projekta.

Sastanci su, u konačnici, pridonijeli otklanjanju poteškoća i određenih nejasnoća kroz razgovor i dogovor svih sudionika uključenih u proces realizacije ovog projekta, objavljeno je iz Općine Vitez.

Tako je kroz ove sastanke zaključeno da se prvo gradi dionica Vitez – Nević polje za čiju izgradnju je iz Federacije BiH osigurano 100 miliona KM, riješeni su određeni problemi u procesu izdavanja samih dozvola, razmatrane su sve faze projekta, pa i postupak eksproprijacije zemljišta, o kojem je posebno razgovarano na sastanku održanom u petak.

Jače saobraćajno povezivanje

Brza cesta Lašva – Travnik podijeljena je na tri poddionice: Lašva – Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević polje.

Povezivanjem ove ceste s Koridorom 5C, centralno područje BiH dobilo bi najbolju prometnu vezu s Evropom i Jadranom na jugu, te bi se umnogome rasteretile sadašnje gužve na ovoj dionici

Novum.ba/biznisinfo.ba

Vezano: