Sastanak Organizacionog odbora izbora za najboljeg sportistu SBK

Danas je u Jajcu održana sjednica Organizacijskog odbora „Izbora najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu” na kojoj je zaključeno kako će, usprkos svim izazovima i problemima s kojima se sport susretao u protekloj godini, održati u Jajcu.

„Čestitam vam što ste smogli snage i energije, usprkos teškoj godini koja je iza nas, nastaviti kontinuitet održavanja ove manifestacije. Ona je od posebnog značaja za naše mlade sportaše, kojima ovaj izbor predstavlja nagradu za cjelokupan uložen trud, ali i motiv da budu što boji i uspješniji u svojim sportskim aktivnostima“, poručio je resorni ministar i predsjednik Organizacijskog odbora ove manifestacije Bojan Domić.

Na ovogodišnjem izboru bit će proglašeni i nagrađeni najbolji sportisti SBK za proteklu godinu.

Članove organizacijskog odbora u ime općine domaćina pozdravio je načelnik Jajca, Edin Hozan. Prisutne je pozdravila i kratki osvrt dala sekrteraica Sportskog saveza SBK/KSB Amela Lolić, a predsjednik Sportskog sveza SBK/KSB Mirsad Ibrišimbegović je izrazio svoje zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima.

„Zahvaljujem se ministru Domiću i ministarstvu na pruženoj podršci koja nam jako mnogo znači. Hvala i našim domaćinima u općini Jajce. Posebno sam sretan što ćemo u ovim izazovnim vremenima održavanjem kontinuiteta ove manifestacije poslati snažnu poruku svim sportašima i sportskim kolektivima“, kazao je, između ostalog, Ibrišimbegović.

Manifestacija je planirana za 5.marta sa početkom u 18 sati.

Novum.ba

Vezano: