Burna sjednica u Bugojnu, predsjedavajući nasrnuo na NiP-ovog vijećnika

Na sjednici Općinskog vijeća u Bugojnu jučer je spriječen fizički napad predsjedavajućeg Miroslava Zelića i vijećnika Armina Čuste, a sve je uslijedilo nakon što je zabranjeno prisustvo medija na sjednici.

Portalu Bugojno-danas je bilo zabranjeno prisustvo na sjednici, dok je RTV-u Bugojno onemogućeno snimanje, a vijećnici su nakon što je nastavljena sjednica u KSC Bugojno postavili stalak za snimanje kako bi prenosili sjednicu na društvenim mrežama, ali načelnik Bugojna Hasan Ajkunić je to osporavao i zatražio da se ukloni.

Prijetnje su uslijedile od predsjedavajućeg OV Bugojno Miroslava Zelića koji je zaprijetio vijećnicima da će sve tačke biti usvojene jedna za drugu bez rasprave ako se nastavi raditi na ovakav način, a potom su se pobunili i vijećnici koji su reagovali na Zelićevu izjavu.

Vijećnik NiP-a je kazao "koje neovlašteno snimanje, imate li hrabrosti reći da je ovo nezakonito i da pokušavaju odlukom staviti van snage statut".

"Nakon tih riječi Čuste, predsjednik kluba SDA Salih Gurbeta je vijećniku Čusti dobacio “šta pametuješ”. Čusto je nakon toga Grubeti obrazlagao da je pročitao statut i da ga poznaje bolje od njega te je dodao da Gurbeta ode u Vrbanju i vidi šta su mu rekli što je glasao da Miroslav Zelić bude predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno. Nakon toga, Zelić je ustao i krenuo prema Čusti, ali su ga zaustavili vijećnici i spriječili vjerovatno fizički napad", prenosi Bugojno-danas.

U prilogu pogledajte i video snimak rasprave koja je obilježila sjednicu Općinskog vijeća Bugojno.

Novum.ba

Vezano: