Kristal iz Viteza realizirat će projekat u Aziji u vrijednosti od oko 1,4 miliona KM

Jedna od vodećih kompanija u oblasti staklarstva u BiH i zemljama regije Kristal d.o.o. Vitez ostvarila je u 2020. godini rekordni prihod u iznosu 25 miliona KM, a u ovoj godini kreću s realizacijom izazovnog  projekta u Aziji, čija je vrijednosti oko 1,4 miliona KM.

Riječ je o modernoj europskoj kompaniji sa tridesetogodišnjom tradicijom u obradi i distribuciji stakla, kao i izradi proizvoda od stakla vrhunske kvalitete.

U njenom sastavu posluju i dvije sestrinske kompanije Kristal Transport d.o.o. Vitez te Kristal Glass u Hrvatskoj, čija je svrha lakša distribucija njihovih proizvoda do kupaca na području Europske unije, kao i uvoz robe iz Europe u BiH.

Prema riječima Nikole Franjića, vlasnika i generalnog direktora Kristala iz Viteza, čak i u vrijeme pandemije COVID-19, imali su tendenciju rasta.

„Kristal je imao rast oko 5% u odnosu na 2019. godinu, dok je firma Kristal Glass imala rast od 40%. Iznimno smo ponosni na činjenicu da smo ostvarili rast u prethodnoj godini i da smo opstali, budući da je 2020. godina bila uistinu jako izazovna. Ono što me čini najponosnijim jeste činjenica da nismo morali otpuštati djelatnike, nego smo se uspjeli održati zajedno i prebroditi krizu koju smo imali uslijed otežanih uvjeta za rad. Za nas je 2020. godina bila najbolja godina po prihodima od osnutka firme, premda mi godinama imamo kontinuirani rast. Prihod je iznosio oko 25.000.000 KM “, kaže Franjić.

 

 

Novum.ba/Vitez.info

Vezano: