David Čečura i Marija Štetić najbolji sportisti Srednjobosanskog kantona

Član JK Vitez David Čečura i članica HTK Hvojnica iz Fojnice Marija Štetić najuspješniji su sportisti Srednjobosanskog kantona za 2020. godinu.

Čečura je osvojio 3. mjesto na Državnom prvenstvu za seniore U-23, dok je Marija Štetić protekle godine osvojila prvo mjesto na Evropskom prvenstvu ekipno za seniore.

Svečana manifestacija "Izbor najboljeg sportiste Kantona za 2020. godinu" održana je u Jajcu u organizaciji Sportskog saveza Srednjobosanskog kantona, a pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.

Sarajčiću zlatna plaketa za razvoj sporta
Sarajčiću zlatna plaketa za razvoj sporta

Najuspješniji sportista iz ekipnih sportova u 2020. godini je Nedim Mustafica, član KK Promo Donji Vakuf, dok je najuspješnija sportistkinja iz ekipnih sportova Naida Haračić iz ŽNK Iskra Bugojno.

Najbolja ekipa u muškoj konkurenciji u 2020. godini je muški rukometni klub Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje, a najbolja ekipa u ženskoj konkurenciji je ŽNK Iskra iz Bugojna.

Sportski savez SBK ove godine dodijelio je dvije zlatne plakete i to SAK Komotin Jajce za 30 godina postojanja i rada kluba te Midhetu Sarajčiću za doprinos u razvoju sporta.

Novum.ba

Vezano: