Značajna donacija preduzeća Ekotok JU Dom zdravlja Travnik

Pomoć lokalne zajednice, uz poštivanje epidemioloških mjera, iznimno je važna u efikasnoj borbi protiv pandemije izazvane koronavirusom.

Zdravstveni radnici u Travniku, uspješno prevazilaze sve dosadašnje izazove, primjer te borbe već više od godinu dana, svakako su i zaposleni u Domu zdravlja Travnik. Specifičnost njihovog posla kao što je“prvi na udaru“, uz one početne probleme; nedostatak opreme, zapravo je izražena i kroz stalnu potrebu za novom organizacijom rada.

Stoga JU Dom zdravlja Travnik u svim elementima organizacije rada, nalazi način da se nosi sa ovom, sigurno složenom problematikom, pa je i svaki vid podrške, podstrek za dalji rad. U tom smislu značajna je donacija preduzeća Ekotok, čiji je vlasnik Predrag Sučić omogućio poklon bonove za gorivo svim zaposlenicima ove zdravstvene ustanove.

Vrijednost donacije od 5000 KM još je veća ako se uzme u obzir da je veliki podstrek za oko 290 zaposlenih u JU Dom zdravlja Travnik, za dalji rad i sve izazove koji slijede. Stoga kolektiv ove zdravstvene ustanove izražava veliku zahvalnost što je gospodin Sučić, prepoznao značaj njihove borbe, u ovome sigurno izazovnom periodu.

Novum.ba

Vezano: