Mlađe selekcije Rukometnog kluba Donji Vakuf odigrale prijateljske mečeve protiv Iskre

U nedelju, 29.08.2021. odigrani prijateljski susreti sa odgovarajućim selekcijama  RK Iskra  iz Bugojna. Mečeve su odigrale ekipe – generacije 2006. i 2008.

Iako je rezultat bio u drugom planu, omladinske selekcije RK Donji Vakuf ostvarili su pobjede u obje selekcije, te prikazali veoma zanimljive i dinamične utakmice sa mnoštvom prelijepih poteza.

Ovo je ujedno bila priprema za mlade igrače RK Donji Vakuf  koji su ove sedmice tek krenuli sa treninzima.

” Čestitamo protivniku koji su predvođeni vrhunskim igračem i trenerom Benjaminom Čičkušićem na fer i korektnoj igri, radi se o super ekipima pred kojima je lijepa rukometna budućnost” – istakli su iz RK Donji Vakuf.

Možemo reći da je i naš prvi tim u fazi priprema za novu sezonu, te ćemo sada krenuti sa pripremnim utakmicama, te se opet nadamo podršci naših dragih navijača kluba. U sezonu ulazimo sa velikim brojem mladih igrača iz našeg omladinskog pogona, te nekoliko iskusnijih rukometaša – naglasili su iz RK Donji Vakuf.

Kako su istakli na svojoj zvaničnoj stranici vezano za Omladinsku ligu ove sezone, RK Donji Vakuf planira nastupiti sa 4 omladinske generacije jer je razvoj mladih igrača prioritet i smjernica kluba.

U Omladinskoj ligi takmičit će se u  generacijama 2004., 2006., 2008., i 2010. te se nadaju  dobrim rezultatima.

Novum.ba

Vezano: