(Foto)reportaža sa stadiona 'Konaci' u Bilalovcu i druženja mladih

Dana 19. septembra posjetili smo tradicionalno, šesto po redu, Druženje mladih i sportske igre u mjestu Bilalovac, općina Kiseljak. 

Organizatori pomenute manifestacije su kiseljačka udruženja "Izvor 08", Konaci Milodraže, Carioce, Zeleni rast, Gummb, Novum, Preporod, Lokal.ba, KBV Đerzelez i Intelekt.

Poziv za učestvovanje bio je otvoren za sve, što je rezultiralo velikim brojem učesnika, ali i posjetitelja.

Discipline u kojima su se takmičari natjecali su mali nogomet, odbojka, streljaštvo, bacanje kugle, skok u dalj...

Za posjetioce manifestacije organizatori su obezbijedili razne aktivnosti poput ringišpila za najmlađe, stolnog nogometa, ali i edukacije i prilike za streljaštvo iz vazdušnih pušaka.

Kako smo rekli, odziv na manifestaciju bio je izuzetno dobar, među posjetiteljima smo sreli mnoga poznata lica, između ostalog i direktora OŠ "Kiseljak 1" Nermina Merhemića, koji nam je rado dao komentar na cijelu manifestaciju.

- Ovo je već tradicionalno druženje, ja sam lično doveo četvero djece na druženje, da se ovdje zabavljaju. U vremenu pandemije bili smo zatvoreni, nismo mogli nigdje izaći, a ova druženja nam služe da imamo nešto lijepo u bilalovačkom kraju i da smanjimo socijalnu distancu. Hvala Bogu vrijeme je lijepo i posebno raduju ova vanjska druženja mladih u vrijeme kada se sve svelo na tehnologiju, mobitele i tablete. Zaista treba doći i uživati ovdje, a ja se nadam da će svake godine biti sve više i više prisutnih ovoj manifestaciji. Onima koji nisu došli, kada vide footgrafije sa ovog druženja, bit će jako žao jer nisu došli danas da se druže sa nama, rekao nam je Merhemić.

Kao što je rekao Merhemić u Bilalovcu, na stadionu Konaci,  se moglo vidjeti mnogo porodičnih dolazaka kojima su prisustvovali svi, od onih najmlađih pa do onih najstarijih.

Zadovoljstvo brojem učesnika nije krio ni Nijaz Drinić koji je ispred udruženja Zeleni rast podnio možda i najveći teret u organizaciji.

- Prije šest godina smo došli na ideju da napravimo jedno druženje gdje će biti programi za najmlađe. Prije dvije godine smo ubacili i ringišpil i trampolin, a trudimo se da sve bude besplatno, od zabave, preko hrane i osvježenja. Pored udruženja Zeleni rast tu je još devet udruženja koja su učestvovala u organizaciji i troškovima. Druženje i takmičenja su otvorena za sve. Svake godine gledamo da uvedemo neku novinu, od ove godine sa nama je i KBV Đerzelez i ramišljamo da pokrenemo i neko takmičenje u kick boxu. POsebno sam sretan što je na početku, prije šest godina, bilo manje udruženja, a već u anrendih šest broj organizatora se povećao, kao i broj učesnika, rekao je Drinić za Novum.ba

Učešće u takmičenju uzeli su i najmlađi Kiseljačani, među njima je i Ahmed Mušanović, srednjoškolac SMŠ "Zijah Dizdarević" koji nam je govorio o razlozima svog dolaska na ovu manifestaciju.

- Razlog mog takmičenja je takmičenje u streljaštvu i za mene je ovo jedno odlično isksutvo. Ubrzo očekujem rezultate i nadam se dobrom plasmanu. Ovo je prvi put da učestvujem na takmičenju, a planira i u budućnosti dolaziti na ova druženja, rekao je Mušanović za naš portal.

Na kraju, nakon nekoliko provedenih sati na Konacima i sami smo se uvjerili da su sport i druženje, uz bosanske ćevape, dobitna kombinacija. Vama, dragi čitaoci, ostavljamo da uživate u fotografijama koje smo napravili na ovom druženju.

Novum.ba

Novinarke: Huseinbašić Hana, Merdžanić Lamija, Bišćo Lejla, Tahunić Sumeja, Beganović Lamija, Bajrić Amila, Halilović Adna i Ivazović Nejra

Vezano: