Održan prvi turnir KPS „Gummb“-a u Duhrima

U organizaciji Kluba praktičnog streljaštva “Gummb” iz Kiseljaka je danas održan turnir na kojem su učestvovala 63 učesnika iz 8 klubova sa područja Federacije BiH. Osim domaćina turnira, učešće u takmičenju uzeli su i klubovi: SSK “ Saggitarius” iz Viteza, SSK “Target” iz Travnika, SK “Igman” iz Hadžića, US “Kalin” iz Bugojna, SSK “Bratstvo” iz Novog Travnika, SSK “Strijelac” iz Busovače i KPS “Caracal” iz Sarajeva.

Najzapaženije ekipne rezultate na ovom turniru zabilježili su US “Kalin” iz Bugojna (522 kruga), SSK “Target” iz Travnika (501 krug) i SSK “Bratstvo” iz Novog Travnika (495 krugova), a nagradu za najboljeg strijelca turnira osvojila je Ališa Ilhana iz kluba US “Kalin” (177 krugova).

Konačnu presudu o pobjednicima ovog takmičenja donijela je tročlana sudska komisija: Mirnes Nuhić, Kenan Muharemović i Mirsad Imamović, a nakon proglašenja pobjednika turnira te dodjele trofeja i diploma, uručene su i zahvalnice predsjednicima klubova, te onima koji su pomogli u realizaciji turnira. Posebne zahvalnice za BH Poštu i BH Telecom, kao glavne sponzore turnira, preuzeo je Elvedin Mušanović.

U razgovoru sa predsjednikom KPS “Gummb”, Emsudinom Šljivarom, saznali smo da klub aktivno radi već tri mjeseca, a klub se do sada takmičio na dva turnira i to "Target" u Travniku i "Igman" u Hadžićima. Govoreći o postigtnutim rezultatima Emsudin naglašava: "Zadovoljan sam rezultatima, ali uvijek može bolje. Naravno očekujem i podršku zvaničnih institucija za rad, jer su za nabavku naoružanja i opreme za strijelce zaista potrebna značajna sredstva." Na pitanje ko prema njemu zaslužuje posebno priznanje od učesnika kluba „Gummb“ Emsudin kaže: "Ružno je isticati nekoga, ali bih pohvalio Muamera Mujića iz kategorije mladih nada i Bakira Buluta iz kadeta.”

Tokom višesatnih aktivnosti posjetioci su imali obezbjeđenu hranu i osvježenje, a čak ni kiša koja je počela padati pred sam kraj događaja nije uspjela pokvariti dobro raspoloženje. Pobjednicima turnira čestitamo na osvojenim nagradama, a dio atmosfere sa ovog događaja vam prenosimo kroz fotografije koje možete pogledati u galeriji.

Novum.ba

Vezano: