Razbojništvo u Busovači: Uz prijetnju oružjem opljačkana zlatara

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljena su 2 krivična djela.

Dana 25.05.2022.godine oko 15,45 sati u PS Busovača je prijavljeno da je od strane dvije maskirane osobe izvršeno razbojništvo u zlatari koja se nalazi u ulici Marka Alaupovića, općina Busovača. Prema prijavi, dvije maskirane osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem-pištoljem otuđile neutvrđenu količinu zlata, nakon čega su se uputili u nepoznatom pravcu.

Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije koji su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštom pristupili poduzimanju intezivnih mjera i radnji na rasvjetljavanju prijavljenog krivičnog djela.

Dana 25.05.2022.godine oko 16,53 sati u ulici Bosanska, općina Travnik, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili su kontrolu i pregled osobe čiji su inicijali A.L. rođen 2001.godine iz Travnika. Tom prilikom, isti je dobrovoljno predao određenu količinu bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed. 

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 5 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirano je 5 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo povrijeđenih osoba.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 280 prekršajnih naloga, od kojih su 142 naloga uručena zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima.

 

 

OSTALI DOGAĐAJI

 

Dana 26.05.2022.godine oko 02,15 sati u PS Vitez je prijavljeno da je u mjestu Bukve, općina Vitez došlo do požara na garaži, vlasništvo S.M. Odmah po zaprimanju prijave na lice mjesta su izašli službenici policije, kao i pripadnici Vatrogasne jedinice Stari Vitez, koji su lokalizovali požar. Na garaži je pričinjena znatna materijalna šteta, kao i na putničkom motornom vozilu marke VW Golf, koje se u vrijeme požara nalazilo u istoj.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvom službenici policije poduzimaju mjere i radnje na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi navedenog događaja.

Novum.ba

Vezano: