Saradnja Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Općine Rugavica iz Republike Hrvatske

Nakon iskazivanja obostranog interesa za partnerstvom i saradnjom i donesenih odluka na Općinskim vijećima dvije Općine, u četvrtak, 07. juna 2022. godine u prostorijama Općine Rugvica upriličeno je svečano potpisivanje “Povelje o prijateljstvu i saradnji između Općine Gornji Vakuf-Uskoplje i Općine Rugvica iz Republike Hrvatske. Povelju su potpisali općinski načelnici Sead Čaušević i Mato Čičak.

 
Nakon svečanosti potpisivanja Povelje i prigodnog obraćanja općinskih načelnika koji su najavili početak jedne dugoročne strateške saradnje dvije Općina, predstavnici Općine Gornji Vakuf-Uskoplje na čelu s općinskim načelnikom Seadom Čauševićem, predsjednikom OV Goranom Batinićem, predsjednikom OO SDA Gornji Vakuf i zastupnikom u Skupštini SBK Sedžadom Milanovićem i predsjednikom OO HDZ-a BiH Uskoplje i zastupnikom u Skupštini SBK Draženom Matišićem, u pratnji domaćina posjetilo je industrijsku i zonu Rugvica, novoizgrađeni moderni dječji vrtić čija je izgradnja u potpunosti financirana sredstvima EU i pročišćivačem otpadnih voda.
Povelja o prijateljstvu i saradnji se, između ostalog, temelji na saradnji na polju privrede, obrazovanja, komunalnog uređenja, kulture, sporta i turizma.
 
Općina Rugvica je prva Općina iz Republike Hrvatske s kojom je Općina Gornji Vakuf - Uskoplje potpisala Povelju o prijateljstvu i saradnji.

Novum.ba

Vezano: