Kiss food fest u Kiseljaku od 12. do 14. augusta, bit će promovisana i kiseljačka pogača

Riječ je o trodnevnom festivalu hrane, prvom koji će se održati u Kiseljaku. Festival počinje u petak, 12. augusta i traje do nedjelje 14. augusta na Trgu kneza Radoje.

Prve večeri planiran je nastup sarajevskih tamburaša, u subotu će u večernjim satima nastupiti bend "Hey Joe", a u nedjelju "Neo stereo".

Festival će ponuditi bogatu ponudu uglavnom "street food" hrane tokom sva tri dana, kao i nekoliko posebnih programa. Tako će u petak u sklopu festivala biti promovisana i kiseljačka pogača pečena u krušnoj peći postavljenoj na trgu. U program su se uključili i kiseljački pekari s ciljem podrške festivalu, ali i promociji pogače.

U subotu će poseban naglasak biti na tradicionalnim jelima, od maglica, sarme, pite i brojnih drugih jela koja će biti dijeljena besplatno, kao i kiseljačke pogače dan ranije.

U nedjelju se nastavlja standardni program s naglaskom na one najmlađe. Tako će već od 17 sati biti upriličen kutak za djecu sa besplatnim palačinkama, maskotama i poklonima.

Osim zanimljive gastro ponude, nitko neće ostati žedan. Priliku za promociju iskoristit će i domaći vinari te će svi posjetitelji imati priliku upoznati se i s nekoliko kiseljačkih vinarija.

Program u petak i nedjelju počinje u 17, a u subotu od 18 sati.

Prvi Kiss food fest organizira udruga Šareno brdo uz potporu Općine Kiseljak te brojnih drugih partnera poput tvrtke Tilea!

Sve će pratiti poznata kuharica Senka Zahirović, a osim stručnog žirija u ocjeni najboljih sudionika sudjelovati će i sami posjetitelji.

Novum.ba/Klix.ba

Vezano: