Dječji vrtić Radost - Svečano otvorenje novih prostorija

Danas su svečano otvorene nove prostorije Dječjeg vrtića Radost.

Radi se o velikom projektu koji će olakšati rad vrtića.

Nakon iskazanih potreba za proširenje kapaciteta, Općina Kreševo je uz partnere iz Županije, Federacije i Vlade Republike Hrvatske uložila velika sredstva i napore u dogradnji i uređenju Dječjeg vrtića Radost.

Ukupno su građevinski radovi iznosili 314.722, 73 KM, a radove je izvodila domaće poduzeće Miličević-Gradnja d.o.o., nakon provedenog postupka javna nabave.

Unutrašnje opremanje je iznosilo 26.000,00 KM bez PDV-a, a najpovoljnije poduzeće nakon provedenog konkurentskog postupka javne nabave je bilo Flex invest d.o.o., Sarajevo.

''Kao načelnik i kao Kreševljak sam presretan što smo danas ovdje i što otvaramo moderne prostorije našeg vrtića na kojem nam mogu pozavidjeti mnogi vrtići u regiji. Za mene je ovo jedan od najvažnijih projekata jer ulažemo u budućnost, ulažemo u našu djecu'' - Renato Pejak.

Napomenimo da su do sada u vrtić uvedeni redoviti sati tjelovježbe u opremljenoj dvorani, kao i redoviti sati engleskog jezika pod svjetskom licencom Helen Doron. U radni odnos je primljen logoped i nabavljena je suvremena logopedska oprema. Opremljena je i puštena u rad senzorna soba, koja će omogućiti rad s djecom s poteškoćama u razvoju. Također, trenutno je u rekonstrukciji vanjsko igralište koje će biti namjenjeno dječjem vrtiću, ali i ostaloj djeci i roditeljima. Ovo igralište će biti opremljeno sa zaštitom, podlogom i spravama prilagođenim djeci.

Novum.ba/Općina Kreševo

 

Vezano: