Za donjovakufske bicikliste misija završena – osvojen Cima Coppi

Jučer su članovi BK”Sabahudin Duzić  Tetak” Donji Vakuf u sastavu: Samir Zahirović-Pajo, Eniz Plivčić-Pliva, Haris Hadžić, Mustafa Verem, Admir Vrebac-Beba i Adin Kovač, osvojili planinski prijevoj Stelvio i na samom vrhu, Cima Coppi, zajedno sa članovima pratnje: Sakibom Robovićem-Kibe, Seadom Cerićem-Ceri, Mulom Hadžićem i Edinom Ćemerom-Etko, razvili zastavu naše zemlje. 

Na samom vrhu, Passo della Stelvio dočekali su ih dragi prijatelji i domaćini iz Meldole, članovi Croce Verde Bidente, predsjednik udruženja Romano Paglia sa svojom vrijednom ekipom i udovicama pokojnih gradonačelnika, gospođe Bianca Venturi i Fausta Ghetti. Nakon okrepljenja i talijanskog ručka, s picom, povrćem i domaćim kolačima, upriličena je zajednička komemoracija, koju je malo ometala kiša i susnježica. Odata je počast pokojnim gradonačelnicima bratskog grada Meldole i na dostojan način obilježen, Dan općine Donji Vakuf. Međusobno su razmijenjeni prigodni pokloni, a zatim je slijedio rastanak sa prijateljima i silazak sa Stelvia u olimpijski Bormio.

Za donjovakufsku biciklističku ekipu slijedi zasluženi odmor, a večeras u večernjim satima očekuje se povratak ekspedicije u Donji Vakuf.

Novum.ba

Vezano: