Svečano otvoren novi kompleks "Šumarije" u Busovači

Danas je u Busovači upriličeno svečano otvorenje šumarije Busovača, novoizgrađenog kompleksa vrijednog milion konvertibilnih maraka.

Svečanom otvorenju uz uposlenike, Upravu Društva na čelu sa generalnim direktorom Vildanom Hajićem, okupili su se i predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti Općine Busovača i Srednjobosanskog kantona na čelu s premijerom SBK Tahirom Lendom, ministricom finansija Mirjanom Plavčić, ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Salkanom Merdžanićem, ministrom pravosuđa i uprave Zoranom Markovićem, ministrom prostornog uređenja Amirom Šećibovićem, načelnikom Općine Busovača Asimom Mekićem i predsjedavajućim Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak.

Srdačne pozdrave i riječi zahvale na pozivu uputili su predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i potpredsjednica Federacije BiH, Melika Mahmutbegović, koji zbog ranije preuzetih obaveza nisu bili u mogućnosti prisustvovati današnjoj svečanosti.

Generalni direktor Vildan Hajić je u svome obraćanju naglasio dosadašnje poslovne uspjehe u proteklih šest godina, te iskazao zahvalnost gostima koji su se odazvali i svojim prisustvom uveličali današnje svečano otvorenje šumarije Busovača, te istakao da podrška Općine Busovača prilikom izgradnje novog objekta nije izostala.

„Simbolično, kroz proteklih šest godina izgradili smo i šest novih objekata - šumarija, kao značajan uspjeh. Svi objekti unificirano izgledaju kao i ovaj u Busovači. Uz to, ukratko vratili smo više od 20 miliona KM duga i investirali novih 20 miliona KM. Prosječna plaća u našoj firmi u odnosu na proteklih 6 godina duplo je povećana, i truditi ćemo se da u narednom periodu naši rezultati i uspjesi budu na još većem nivou, istaknuo je generalni direktor Vildan Hajić, uz parolu - Idemo dalje...

Novum.ba

Vezano: