SP u Kataru: Danas Maroko protiv Portugala, a Engleska protiv Francuske

Na svjetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru danas se igraju prve utakmice četvrtfinala. Od 16 sati gledamo duel između Maroka i Portugala, dok u 20 sati igraju Engleska i Francuska. Mečeve pratite uživo u programu BHRT-a.

Za one koji nisu u svojim domovima ili uz male ekrane utakmice i sve u vezi sa Svjetskim prvenstvom u Kataru moći će pratiti putem našeg portala bhrt.ba. Bit će dostupna dva streama, BHT1 i BHT HD, kao i stream našeg radija.

Nakon eliminacije Španije i historijskog plasmana u četvrtfinale FIFA Svjetskog prvenstva, nogometaši Maroka žele napraviti korak dalje i postati prva afrička reprezentacija u polufinalu jednog Mundijala. Na putu do tog cilja stoji još jedan rival sa sjeverne strane Gibraltarskog moreuza, sjajni Portugal. Evropski Selesao je deklasirao Švicarsku u osmini finala, a na krilima te pobjede sada traže prvi plaman među četiri najbolje reprezentacije svijeta još od 2006. godine.

Najveći derbi četvrtfinala SP odigrat će veliki rivali Engleska i Francuska. I dok se Englezi nadaju da će pjesma „It's Coming Home“ konačno dobiti smisao, Francuzi žele postati prva reprezentacija još od Peleovog Brazila koja je obranila naslov Svjetskog prvaka. Mbape ili Kane, Tri Lava ili Galski pjetlovi, koja strana Lamanša će imati više razloga za slavlje, gledajte u spektaklu koji samo FIFA Svjetsko prvenstvo može ponuditi.

Novum.ba

Vezano: