Humoristična serija "Tender" će zauvijek promijeniti stereotipe o Bosancima i Hercegovcima

Serija "Tender" kreatora Srđana Vuletića, koja je snimljena u okviru projekta "BH Content Lab", nove platforme BH Telecoma za produkciju filmskog i televizijskog programa, zabilježila je pretpremijerno prikazivanje u kinu Cineplexx u Sarajevu, prenosi Anadolija. 

 
 

- Serija "Tender" je kako je pojasnio Vuletić, "komedija smještena u fiktivnu Agenciju za zajedničke državne nabavke, i prati komisiju za tendere koju čine tri člana – Srbin, Bošnjak i Hrvat, potpuno različitih političkih i životnih svjetonazora, a svaki od njih pokušava progurati svoje interese". Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate.

- Razne igrice i mutljavine vezano za tenderske procedure su vanjski sloj priče "Tendera", a srce ove serije su članovi agencije i njihove nesigurnosti, manjak emotivnog života i socijalne inteligencije - ističe Vuletić.

Pojašnjava da "ono što seriju odvaja od svih sitcoma rađenih u ovoj regiji je naš humor, naši likovi, naše priče i način pričanja tih priča".

 

 

- Naši likovi su likovi sposobni da artikulišu svoje probleme, ali nisu sposobni da riješe te probleme, a koji su prepoznatljivi problemi savremenih žena i muškaraca, te temama vezanim za dinamiku grupe i svime što čini timski rad. Sve to snimali smo sa više kamera sa ramena, što je zahtjevnije i drugačije od standardne postavke rada na ovom tipu serija u regiji. Dva skrivena aduta ove serije leže u činjenici da u našoj seriji nema vulgarnosti, psovki, nema ponižavajećeg humora koji je preplavio regiju u zadnjih dvadeset godina. Time totalno odlazimo od stereotipa o Bosancima i Hercegovcima kao o ljudima koji samo nešto mumljaju, a ako progovore ne znaju reći ni prosto proširenu rečenicu. Serija 'Tender' će zauvjek promijeniti te stereotipe o svima nama, bez obzira iz kog naroda da dolaze - ustvrdio je Vuletić.

Drugi adut serije je ogroman broj novih, mladih, svježih lica, novih talenata sa obje strane kamere.

- U tom smislu mi je izuzetno drago da je upravo serija "Tender" prva serija iz projekta BH Content Lab koja je izašla van granica naše države, jer regija napokon treba da upozna novu generaciju naših talenata i autora - poručio je Vuletić.

U seriji "Tender" igraju: Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić, Nadine Mičić.

 

 

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman kazao je da je posebno zadovoljstvo kada najave projekte i onda se dešava njihova promocija.

- Imamo zadovoljstvo da predstavimo seriju "Tender". Jako smo zadovoljni kako je to ispalo. Želim zahvaliti Srđanu Vuletiću i glumcima koji su prikazali humor na malo drugačiji način. Trenutno se snimaju dvije igrane serije "Znam kako dišeš" i "Princ iz Eleja". Vjerujem da ćemo za nekoliko mjeseci imati promociju novih serija. Ulaganje u ovu vrstu sadržaja smo ocijenili izuzetno značajnim. Očekujemo da ćemo imati sedam projekata godišnje. Potpuno sam siguran da će za korisnike Moja TV platforme biti značajno. Naše ambicije su i saradnja sa velikim globalnim platformama i vjerujem da to nije nedostatan cilj i radujemo se svemu što slijedi - istakao je Kahriman.

Novum.ba/Faktor

Vezano: