Više od 4 miliona KM u izgradnju infrastrukture u Novom Travniku

U Novom Travniku brojna ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju kapitalnih objekata i infrastrukturu i razvoj poduzetničkih zona obilježila su 2022. godinu, što bitno utječe na poboljšanje kvalitete života građana te općine.

Projekti su provođeni na području svih dvadeset mjesnih zajednica a sukladno planu kapitalnih ulaganja i prepoznatih potreba intervencija u lokalnoj zajednici.

Rekonstrukcijom krova Sportske dvorane konačno je nakon gotovo 30 godina riješen problem prokišnjavanja, čime je ovaj važni sportski objekt, uz urađenu obnovu parketa, ponovno stavljen na raspolaganje sportašima i sportskim kolektivima 365 dana u godini.

Kako navode iz Općine Novi Travnik, na uređenju Sportske dvorane će se raditi i u 2023. godini, a među prioritetima je izgradnja spuštenog stropa.

Jedan od prioriteta načelnika i općinske administracije svakako je osigurati svakom stanovniku na području općine Novi Travnik dovoljne količine kvalitetne pitke vode te su na tom tragu provedeni brojni projekti izgradnje i sanacije vodovodne infrastrukture čija vrijednost iznosi 1.302.281 maraka.

Kako ističu u priopćenju, tijekom 2022. godine intenzivno se radilo na izgradnji prometnica, za čiju realizaciju je izdvojeno 1.960.805 marka, a za ostalu infrastrukturu 1.095 624 maraka.

U 2022. godini završen je posao nabave, instaliranja i puštanja u rad sigurnosnih kamera u užem gradskom području općine Novi Travnik, čime je sigurnost ljudi i vozila stavljena na višu razinu.

"Posebna aktivnost na koju može biti ponosan svaki stanovnik ove općine svakako je ponovna uspostava prijateljskih veza s ranijim općinama prijateljima Velenjem u Sloveniji i Vrnjačkom Banjom u Srbiji. Tu je svakako i uspostava prekogranične suradnje i stvaranje prijateljskih veza s gradovima i općinama Klis, Osijek, Dugopolje i Ulcinj kao i dobivanje sredstava iz EU fondova. Plodonosna suradnja uspostavljena je i s međunarodnim organizacijama koje djeluju u Bosni i Hercegovini a kao plod te suradnje možemo biti ponosni na proglašenje Srednje škole 'Novi Travnik' školom izvrsnosti a u suradnji s Transparency internationalom građanima smo omogućili veće sudjelovanje u donošenju odluka u lokalnoj zajednici", navode iz Općine Novi Travnik. 

Uz brojne projekte koje su realizirani lani, u ovoj godini izvodit će se radovi po potpisanim ugovorima, a riječ je o izgradnji vodovodne mreže u Ulici kraljice Katarine Kotromanić, proširenju vodovodne mreže Neobarje, asfaltiranju lokalnog puta Čehova, zatim rekonstrukciji gradske prometnice u Ulici fra Marijana Šunjića, te izgradnji parkinga u Ulici Ljudevita Gaja i asfaltiranju puta Novi Travnik-Travnik.

"Pozitivne prakse ulaganja u infrastrukturu, kapitalne projekte, razvoj poduzetničkih zona i realizaciju svih drugih planova definiranih kroz Strategiju razvoja općine Novi Travnik nastavit će se i u 2023. godini", najavili su iz navedene općine.

 

Novum.ba/Akta.ba

Vezano: