Tradicionalno takmičenje u učenju Kur'ana "HIND 2023"

Škola Kur'ana Muftijstva travničkog "Ebu Bekr es-Siddik" u nedjelju, 29. januara, s početkom u 11.00 sati, organizira jubilarno deseto takmičenje u učenju Kur'ana "Hind 2023".

Kako je za Agenciju MINA izjavio hafiz Fahrudin Haseljić, rukovodilac Škole Kur'ana, takmičenje će biti održano u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku.

- Tradicionalno, već deset godina, finalni dio ovog takmičenja održava se u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku. Takmičarski dio programa traje od 11 do 14:30 sati, a poslije ikindija-namaza bit će upriličeno svečano proglašenje pobjednika i dodjela diploma i nagrada - naveo je Haseljić.

Nakon kvalifikacijskog takmčinja u šest kategorija - Kratke sure, Sura Mulk, Sura Jasin, Sura Kehf, Džuz Amme i Džuz Tebareke, u finalno takmičenje prošlo je ukupno 32 takmičara.

- Kroz deset godina na ovom takmičenju nastupilo je više od 1500 dječaka i djevojčica s područja Muftijstva travničkog. Takmičenje je specifično i po tome što svi učesnici i njihovi muallimi dobijaju vrijedne novčane nagrade, bez obzira na osvojeno mjesto - kazao je on. 

Novum.ba

Vezano: