Vrhunski rezultati KK "Mladost" iz Viteza na izbornom turniru u Sarajevu

Proteklog vikenda u Sarajevu je održan PRVI BH SARAJEVO OPEN KARATE TURNIR koji je bio međunarodnog karaktera i koji je  uvršten u kalendar aktivnosti od strane Europske karate federacije .

Turnir je bio izbornog  karaktera  za odlazak reprezentacije na Balkansko prvenstvo za djecu, koje će se održati u Baru, Crna Gora te kontrolni turnir za kadete, juniore i U21 seniore.

U dva dana takmičenja nastupilo je  982 takmičara iz 105 klubova i 5 država.

Prvog dana na BH SARAJEVO OPEN-u takmičari KK Mladost Vitez u dječjoj i seniorskoj selekciji osvojili su 13 medalja i to šest zlatnih, pet srebrenih i dvije bronzane medalje, gdje smo u ukupnom plasmanu od 105 klubova i 5 zemalja zauzeli 1 mjesto.

Zlatne medalje u kategoriji kate  su osvojili Adilović Hamza, Adilović Zahra, Livnjak Iman ,Laris Bešić u kategoriji kate parakarstisti i  ženska kate ekipa 8/9 godina u sastavu Adilović Zahra, Livnjak Iman i Tabak Ena, te Adilović Hamza u kategoriji borbe dječaci 10 godina-35kg.

Srebrene medalje su osvojili u katama Tabak  Ena  i muški kata tim 10/11 godina  u sastavu Adilović Hamza, Mangić Emel i Parađik Sebastijan, te u kategoriji borbi Gudelj Marija, Grbavac Gabrijela i Parađik Sebastijan.

Bronzanim  medaljama  su se okitili Sadibašić Šejla i Spahić Emir u kategoriji borbi.

Drugi dan takmičenja  bio je rezervisan za kadete, juniore i U21 seniore,a naši takmičari su osvojili tri medalje i to jedna zlatna koju je u kategoriji borbe kadeti -52 kg osvojio Đidić Vedad  te Dominika maleš u kategoriji borbe kadetkinje -61kg  i Tea Pavlović u kategoriji borbe juniorke -66kg.

Šef stručnog štaba, Aldin Adilović, zadovoljan je nastupom svojih takmičara  te činjenicom da je klub od ukupno 105 prijavljenih klubova zauzeo visoku drugu poziciju. Ovo je bio izuzetno važan nastup pred Državno prvenstvo,ali i ulaznica takmičarima u rerezentaciju BIH i nastup na Balkanskom prvenstvu za djecu 2023.

Novum.ba

Vezano: