Na području Busovače ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

Na lokalitetu Jazvine u opštini Busovača, izvršena je ekshumacija posmrtnih ostataka jedne osobe, saopćilo je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Posmrtni ostaci su upućeni u JKP Gradska groblja Visoko na dalju sudsko-medicinsku obradu i utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

- Istražiteljica Posebnog odjela za ratne zločine po nalogu postupajućeg tužioca koordinirala je rad ovlaštenih službenih lica. U procesu traženja i ekshumacije posmrtnih ostataka sudjelovali su predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, vještak sudske medicine, te policijski službenici PS Busovača - naveli su iz Tužilaštva.

Posmrtni ostaci pronađeni su na nepristupačnoj lokaciji, nakon čega se pristupilo osiguranju lokacije i iskopavanju posmrtnih ostataka.

 
 

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka rezultat je zajedničkog rada Tužilaštva BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH i Instituta za nestale osobe BiH u okviru operativnog tima za traganje za nestalim osobama u Bosni i Hercegovini.

Novum.ba/Faktor

Vezano: