Dajte i vi svoj doprinos u velikoj ekološkoj akciji "Volim Vlašić"

 

Kompanija Vlašić Petrol u saradnji sa Turističkom zajednicom SBK/KSB, najavljuje veliku ekološku akciju uređenja Vlašića.

Aktivnost čišćenja vlašićkih predjela se održava povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, uz podršku društveno odgovornih preduzeća Eko Fis Vlašić i SRC Ozon, a pod okriljem projekta "Volim Vlašić".

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. juna, na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu posvećene okolišu.

Aktivnost uređenja i čišćenja Vlašića održat će se 04. juna, 2023. godine, u nedjelju, jer, kako su istaknuli organizatori, u danu vikenda više se može očekivati više učesnika.

Direktor kompanije Vlašić Petrol i voditelj projekta Denis Marjanović je kazao da se na projektu radi već izvjesno vrijeme, s ciljem očuvanja prirodnog bogatstva planine Vlašić.

"Želja nam je da kao društveno odgovorna kompanija damo svoj doprinos u zaštiti i očuvanju prirode, te također potaknemo i druge da učine isto", kazao je Marjanović.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević je pozvao sve organizacije i dobrovoljce da se uključe u akciju čišćenja vlašićkog krajolika.

"Turistička zajednica SBK/KSB se kontinuirano uključuje i podržava sve ekološke aktivnosti kojima je cilj da se naše turističke destinacije urede", kazao je Matošević.

Matošević je pozvao sve one koji su u prilici da iskoriste boravak na čistom planinskom zraku, te da se nada se da će se realizacijom ove aktivnosti otkloniti veći dio otpada i da će Vlašić uz planirane aktivnosti i drugih subjekata spremno dočekati ljetnu turističku sezonu.

Organizatori su istaknuli da je mjesto okupljanja učesnika akcije "Volim Vlašić" ispred kompanije Vlašić Petrol na Vlašiću sa početkom u 8:00 sati. Također su naglasili da će za sve učesnike biti obezbijeđen potreban radni pribor, kao i ručak i osvježenje.

Svi oni koji također žele dati svoj doprinos u uređenju Vlašića, mogu se prijaviti putem broja telefona 062 326 677 ili na e-mail adresu vlasicpetrol@gmail.com.

Novum.ba

Vezano: