Svi studenti iz Viteza koji su ispunili uvjete dobili stipendiju

U dvorani Općinskog vijeća u Vitezu održana je svečanost potpisivanja ugovora o stipendiranju između Općine Vitez i studenata, korisnika stipendije kojih je ove godine čak 159, što je najviše do sada.

Za razdoblje od 10 mjeseci korisnicima stipendije pripast će iznos od po 100 maraka mjesečno, ukupno tisuću maraka, a iz Općine Vitez ističu kako su svi prijavljeni studenti koji su ispunili uvjete natječaja, dobili stipendiju.

„Ove godine kroz proračun smo izdvojili veći iznos nego je to bilo ranijih godina, a sve iz razloga jer želimo da svaki student iz Viteza, koji zadovoljava osnovne uvjete za dodjelu stipendije, i dobije stipendiju. Držimo kako je ulaganje u obrazovanje i potporu mladim od izuzetnog značaja za razvoj društva u cjelini te ćemo u vremenu pred nama tražiti i dodatne vidove potpore ovoj populaciji“, kazao je općinski načelnik Boris Marjanović za FENU.

Uz načelnika danas su stipendiste i njihove roditelje pozdravili predsjednik Općinskog vijeća Hidajet Sivro te pomoćnica načelnika za društvene djelatnosti Marija Grabovac, priopćeno je iz Općine Vitez.

Novum.ba

Vezano: