Velika količina kurbanskog mesa prispjela u Zavod Drin

Na adresu Zavoda Drin i ove godine je dospjela velika količina kurbanskog mesa.

Iz Zavoda se iskreno zahvaljujemo svim građanima, pravnim subjektima, koji su odlučili da svoje kurbane uruče našoj ustanovi, te time daju značajnu podršku i olakšaju naš trud u pružanju što kvalitetnijeg boravka naših korisnika u Zavodu.

Također, želimo da obavijestimo javnost da je u prethodnim danima sve, što se ticalo ove vrste donacije, proteklo u najboljem redu, te se zahvaljujemo i našim radnicima koji su to omogućili, radeći danonoćno na prijemu i obradi mesa. Potrebno je bilo uložiti velike napore, izvršiti organizaciju na vrijeme, da bi proces prijema i skladištenja kurbanskog mesa protekao što brže, kako bi kurbansko meso bilo zdravstveno sigurno i na najbolji način pripremljeno za spremanje obroka u narednoj godini. Radnici koji su učestvovali u ovom procesu prijema, pripremanja mesa za razne vidove obroka i sigurno čuvanje već godinama rade na istom i sve to se radi tako da zadovolji higijenske uslove i bude što svrsishodnije za pripremu.

Zavod Drin je, kao i uvijek, a naročito ove godine, zbog vremenskih prilika, veliku pažnju posvetio da osigura odgovarajuće skladišne prostorije, sa odgovarajućim kapacitetima za skladištenje kurbanskog mesa. Prostorije za skladištenje kurbanskog mesa prethodno su očišćene i dezinficirane, sa mogućnošću hlađenja, odnosno postizanja odgovarajućeg temperaturnog režima za skladištenje kurbanskog mesa, saopćeno je iz Zavoda.

Novum.ba

Vezano: