Polaznici Ljetne škole Medžlisa Kiseljak posjetili Muftiju sarajevskog

Učenici Ljetne škole Medžlisa IZ-e Kiseljak su u četvrtak, 13. jula 2023. godine, posjetili Muftijstvo sarajevsko gdje ih je primio muftija sarajevski prof. dr. Nedžad Grabus. U pratnji učenika, uz glavnog imama, bili su i muallimi i imami Medžlisa IZ-e Kiseljak. Muftija Grabus je gostima poželio dobrodošlicu u glavni grad Bosne i Hercegovine, te čestitao Medžlisu Kiseljak na uspješno organiziranoj Ljetnoj školi, već treću godinu zaredom, za djecu iz Kiseljaka i Kreševa.

 

Pored Muftijstva, učenici su posjetili džemat Sultan-Fatihove Careve džamije i Školu Kur'ana Časnog koju predvodi hfz. Sadrudin ef. Išerić. Hafiz Išerić je prisutne upoznao sa historijatom Careve džamije i aktivnostima koje se trenutno implementiraju u radu sa djecom i odraslima u ovoj džamiji.

 

Obilazak je nastavljen posjetom Institutu Yunus Emre u Sarajevu, gdje su uposlenici Instituta djeci prezentirali rad i postugnuća ove institucije, a nakon toga su učenici imali priliku pogledati animirani film, koristiti igraonu i osvježiti se u prostorijama Instituta.

 

Posjeta Sarajevu je završena na izletištu Vrelo Bosne, gdje je za svih 75 učenika upriličen ručak.

 

Ljetna škola se po planiranom programu nastavlja u ponedjeljak, 17. jula 2023. godine.

Novum.ba

Vezano: