Sutra počinje Fojničko ljeto

Već tradicionalno, Fojnica je, svake godine, zahvaljujući manifestaciji Fojničko ljeto, krajem mjeseca jula, mjesto dobre atmosfere i odlične zabave.

Tako će biti i ove godine jer sutra počinje “Fojničko ljeto 2023”, koje čine brojni kulturni sadržaji.

Otvaranje “Fojničkog ljeta” bit će upriličeno sutra, 26.jula u 20 sati i 30 minuta, kada će biti održan koncert grupe Collapse band, u prelijepom ambijentu Aquaparka.

Dan kasnije rezervisan je za najmlađe Fojničane. Odlična zabava bit će priređena na platou osnovne škole, sa početkom u 18 sati i 30 minuta.

28.jula očekuje se spektakularan koncert mlade bosanskohercegovačke zvijezde, Džejle Ramović, koja će goste zabavljati na bazenima od 20 sati i 30 minuta.

Sala hotela Reumal bit će mjesto održavanja predstave pod nazivom “Taksimetar“, Gradskog kazališta mladih iz Viteza. Početak predstave je planiran u 20 sati.

Ljubitelji narodne igre i pjesme moći će uživati u nedjelju, 30. jula, kada će KUD “1001 noć”, sa prijateljima, upriličiti večer lijepe igre i pjesme. Ovaj događaj počinje u 19 sati na platou Aquaparka.

Manifestaciju “Fojničko ljeto 2023” organizuje Općina Fojnica, a njeno održavanje podržava i Lječilište “Reumal” Fojnica.

Traba napomenuti da je ulaz na sve događaje besplatan, stoga ponesite dobro raspoloženje i dođite da zajedno uživamo.

Novum.ba

Vezano: