Od 1. do 3. septembra: Filmovi sa ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala bit će prikazani u Jajcu

Filmovi će se prikazivati u Muzeju II zasjedanja AVNOJ-a u dva termina: u 19 sati i u 21 sat.

 

U petak, 1. septembra u 19 sati bit će prikazan film "Pripadanje" Mete Gümürhan, dok će u 21 sat biti prikazan film "Ekskurzija" bosanskohercegovačke rediteljice Une Gunjak. Film "Ekskurzija" je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Locarnu, gdje je osvojio Specijalno priznanje. Film je na 29. Sarajevo Film Festivalu imao gala projekciju u okviru Takmičarskog programa - igrani film izvan konkurencije. 

U subotu, 2. septembra u 19 sati bit će održana projekcija filma "Luksemburg, Luksemburg" Antonia Lukicha, dok će publika u 21 sat moći pogledati film "Opalo lišće" finskog reditelja Akija Kaurismäkija. Film "Opalo lišće" je svjetsku premijeru imao na ovodišnjem 76. Filmskom festivalu u Cannesu, gdje je osvojio Nagradu žirija. Na 29. Sarajevo Film Festivalu film je prikazan u okviru programa Open Air.

U nedjelju, 3. septembra u 19 sati bit će prikazan film "Kraljica plesa" Aurore Gossé, ovogodišnji pobjednik Dječijeg programa 29. Sarajevo Film Festivala.

Organizatori programa u Jajcu su JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala Grada Jajca i Obala Art Centar iz Sarajeva, uz podršku Fondacije za kinematografiju Sarajevo, Vlade Srednjobosanskog kantona i Općine Jajce, saopćeno je iz SFF-a

Novum.ba

Vezano: