Načelnik Klisura obišao sve fojničke prvačiće i obradovao ih poklonima

Nakon ljetnog raspusta fojnički učenici su se jutros vratili u školske klupe. Posebno je svečano bilo za učenike prvačiće koji su u pratnji svojih roditelja prvi put jutros došli u školu gdje su ih dočekale učiteljice.

Sretan početak prvačićima poželio je i načelnik općine Fojnica Sabahudin Klisura koji im je uručio i poklone.

- Dragi učenici, roditelji i prosvjetni radnici, upućujem Vam iskrene čestitke uz želju da u novoj školskoj godini svi zajedno ostvavite dobre rezultate. Posebnu dobrodošlicu u školske klupe želim prvačićima jer ovim započinje važan dio njihovog djetinjstva, stoga smo im pripremili poklone, da im uljepšamo ovaj dan, rekao je načelnik Sabahudin Klisura.

Osim odjeljenja prvačića u centralnim školama u Fojnici, načelnik Klisura je, s ciljem da lično upozna sve prvačiće, te da im poželi sreću i uspjeh, posjetio i sve područne škole. U pratnji načelnika bili su i direktori Zijad Bukvić i Mirjana Golub.

Tako su, s radošću, načelnika Sabahudina Klisuru dočekala i djeca u Pločarima, Gojevićima, Prokosu, Ostružnici i Dusini, te Rizvićima. Iako u Živčićima ove godine nema prvačića, načelnik Klisura je posjetio učenike ostalih razreda i uručio im simbolične poklone.

Novum.ba

Vezano: