Izetbegović posjetio Travnik

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović posjetio je danas Travnik, gdje se sastao sa rukovodstvom Kantonalne organizacije SDA Srednjobosanskog kantona, premijerom i ministrima u Vladi SBK, te predsjednicima općinskih organizacija SDA i načelnicima općina sa područja ovog kantona.
Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj situaciji u Srednjobosanskom kantonu, te o nastavku realizacije infrastrukturnih, energetskih i razvojnih projekata.
Posebna pažnja posvećena je sve učestalijim napadima na bošnjačke povratnike na prostoru entiteta RS, za koje je konstatovano da su direktna posljedica retrogradne politike vlasti tog bosanskohercegovačkog entiteta, predvođene Miloradom Dodikom.
Pružena je puna podrška zahtjevima udruženja žrtava agresije na Bosnu i Hercegovinu, koja su od Visokog predstavnika Christiana Schmidta zatražili da, u skladu s mandatom i ovlastima, donese odgovarajuće odluke kojima će se omogućiti Ustavom predviđenu proporcionalnu zastupljenost Bošnjaka i Hrvata u policijskim strukturama entiteta RS.
Na sastanku je također razgovarano o općoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Federaciji BiH, te aktivnostima koje SDA planira poduzeti s ciljem zaustavljanja započetih negativnih trendova na štetu države i bošnjačkog naroda.

Novum.ba

Vezano: