Kavazović u posjeti novom vrtiću u Travniku: Nadam se da će svaki naš medžlis imati barem jedno obdanište

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović posjetio je danas Predškolsku ustanovu "Nedžm", čiji je osnivač Elči Ibrahim-pašina medresa.

Riječ je o ustanovi koja je počela s radom aktuelne školske godine, a u koju je trenutno upisano 15 djece.

Reisu-l-ulemu su u svojstvu domaćina dočekali muftija travnički dr. Ahmed Adilović, direktor Medrese Dževdet Šošić i direktorica "Nedžma" Adnana Lendo Jusić.

Nakon obilaska obdaništa, reisu-l-ulema je čestitao uposlenicima na organizaciji i radu, te uputio nekoliko prigodnih savjeta.

- Ovo je jedan iskorak u radu naših medresa, nadam se da će i druge slijediti ovaj primjer. Islamska zajednica već dugi niz godina ulaže u obdaništa, te značajan broj njih već djeluje u okviru Islamske zajednice. To nas jako raduje, a mislim da je i prijem roditelja vrlo pozitivan kada je riječ o ovoj vrsti obdaništa. Ovo je proširenje rada Islamske zajednice i nadam se da će svaki naš medžlis u svakom gradu ili većem mjestu imati barem jedno obdanište - kazao je reisu-l-ulema.
Nakon susreta sadjecom, izrazio je riječi nade da će vrijednosti koje oni usvoje ovdje biti dio njihovog ponašanja i vladanja tokom života.

- Vjerujem da će ovo biti određeni temelj u njihovom odrastanju i da će ako Bog da vrijednosti koje ovdje usvoje dalje prenositi kako budu odrastali, vodeći računa o našem dinu i njegovim vrijednostima - poručio je reisu-l-ulema.

Kako ističu uposlenici ove ustanove, namjera je da svakodnevne aktivnosti budu dobar temelj njihovom kasnijem odgojnom i obrazovnom putu.

- Naš prvobitni cilj je da budemo vrtić sa svrhom i to je ono čemu težimo. Da imamo rezultat koji će se ogledati u tome da djeca koja izađu iz našeg obdaništa budu ponos svojih roditelja u osnovnim školama - rekla je direktorica Lendo Jusić.

U obdaništu su, uz direktoricu, trenutno zaposlene dvije odgajateljice, njegovateljica, ekonom, kuharica i higjeničarka, a radno vrijeme je od od 6.30 do 16.30 sati.

Novum.ba/Faktor

Vezano: