O NAMA

Misija NOVum-Vaš NOVi medij

Bosanskohercegovački informativni portal formiran je početkom 2018. godine s ciljem distribucije i popularizacije novih, provjerenih, vjerodostojnih i aktuelnih najvrjednijih resursa današnjice-informacija. Kao što i sam naziv portala sugeriše, NOVUM (lat.- nešto novo, pravo) kao inovativan i proaktivan medij sadašnjosti i budućnosti na ove prostore će donijeti jedan sasvim novi i pravi model pristupa i obrade informacija.

Vizija NOVum- NOVinar kojem vjerujete

U modernom vremenu globalizacije komunikacija i rapidnog konkurentnog tehnološkog napretka internet kao apsolutno savršen, nezamjenjiv medij i najučinkovitiji poslovni alat, nažalost doprinio je sveprisutnosti i dostupnosti različitih i brojnih izvora neprovjerenih, netačnih i nevažnih informacija. Stoga, imamo namjeru kao grupa profesionalnih novinara objektivno, jasno i transparento čitateljima na jednom mjestu i na jednostavan način obezbijediti suštinske faktografske vrijednosti, te kvalitetnim sdržajem pobjediti formu i izdvojiti se nezavisnošću i kreativnošću.

Cilj NOVum- NOVost koja izdvaja

News feed Novum.ba neće vam akumulirati trivijalne, tabloidne, špekulacijske i senzacionalističke naslove. Neće vas ni primoravati da do besvijesti klikate, lajkate i šerate naslove da biste pristupili željenoj informaciji, ali vam sigurno hoće sugerisati i na sve one pozitivne i društveno korisne aktivnosti koje se realizuju u našoj domovini, ali nažalost ostaju u sjeni zbog svih tmurnih i crnih zbivanja koja se nužno nameću kao najvažniji događaji.

NOVum.ba na društvenim mrežama i mobilnim uređajima

Prema dostupnim podacima u BiH trenutno je oko dva miliona ili 42 % populacije koja koristi internet, a svoje mjesto pod velikim internetskim nebom pronašao je i Novum.ba, te nas možete pratiti i putem: