Članice Udruženja HAVA prikupile značajna sredstva za princezu Nejlu

  • Nejla
  • Nejla

Nejla

Udruženje "Hava" iz Donjeg Vakufa od samog osnivanja vrijedno radi i članice ovog donjovakufskog Udruženja uspješno realiziraju značajne projekte i humanitarne akcije.

Priča šestogodišnje Nejle Alibašić iz Sarajeva, unuke Donjovakufljanina Ibrahima Čustića – Ibrice, podigla je na noge cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Nejla je teško je oboljela od kancera Neuroblastoma zbog čega joj je hitno potrebna finansijska pomoć za liječenje u inostranstvu. Nejlini roditelji nisu u mogućnosti sami izdvojiti velika finansijska sredstva za liječenje kćerke van granica naše zemlje. Nejla je već počela primati kemoterapije, ali za njeno bolje zdravstveno stanje nužno je da se nastavi liječiti u inostranstvu

Članice Udruženja HAVA odmah su pokrenule humanitarnu akciju prikupljanja novčanih sredstava, i nakon samo nekoliko dana, prikupili su novčana sredstva koja su danas uplaćena na račun, a na facebook profilu Udruženja, napisale su:

-Dragi prijatelji, mi smo uplatile donacije za liječenje naše Nejle, onoliko koliko smo primile do danas. Obzirom da je potrebno jako mnogo novca, ovim ne završava akcija prikupljanja pomoći. Računi stoje za uplatu, kao i broj telefona za poziv a mi ćemo sačekati pa isplanirati našu sljedeću akciju, ako bude potrebe.

Zahvaljujemo se svima na ukazanom povjerenju, bilo Vas je mnogo i do suza ste nas ganuli, radnici kojima mjesecima plaća kasni, roditelji koji također svoje dijete liječe ili su liječili od tumora, penzioneri, đaci, nezaposleni... Divni ste! Veliko hvala našoj dijaspori, kao i svaki put, odazvali su se, direktno ili preko nas ali Vaše učešće je jako značajno i veliko. Izvučete svaku sličnu priču i veliko Vam hvala ispred svih.

Mi smo zaprimile 2319 KM i 700 €. Prilažemo dokaz o prebacivanju € u KM i uplatnicu za konačnu uplatu.

Svi ljudi dobre volje mogu pomoći šestogodišnjakinji iz Sarajeva uplatom novčanih sredstava na račun 1413061311484002, Bosnia Bank International, na ime Mirnes Alibašić. IBAN za uplate iz inostranstva je BA 391413061320633527.

 

Izvor: Novum

Vezano: