Djelatnici poduzeća Olip Bosna d.d. u humanitarnoj akciji za malog bosanskog 'lava'

Foto (facebook)

Foto (facebook)

Samostalna grupa djelatnika poduzeća za proizvodnju i promet „Olip Bosna” d.o.o. iz Travnika su ponovo pokazali onu najljepšu i najiskreniju ljudsku osobinu, koja se naprosto instinktivno rađa onda kada treba.

Po ko zna koji put, jer kako kažu više ne broje jer ni ne treba brojati niti se hvaliti dobrim djelima, ponovo su učestvovali u humanitarnoj akciji, ovaj put za prikupljanje financijskih sredstava neophodnih za liječenje malog bosanskog lava- Arslana Kulačića.

Iako i sami često raspolažu  skromnim mjesečnim primanjima, to ih ne sprječava da redovno daju svoj doprinos u humanitarnim akcijama, jer kako naglašava Selma Jusić, zaposlenica poduzeća „Olip Bosna“ d.d.:

"Svojim primjerom želimo potaknuti i druge radnike i kolektive širom BiH da se uključe u aktivnosti pomoći drugima, jer se već sutra svi možemo naći u situaciji da trebamo pomoć dobrih ljudi. Nismo u prilici izdvojiti puno, ali vjerujem da je i naše malo drugima velika nada u spas i ozdravljenje." 

Pored ovih javno organizovanih aktivnosti kojima se često priključuju, ova grupa travničkih humanitaraca savakog mjeseca izdvaja određena financijska sredstva od svojih mjesečnih primanja, te često jedan dio proslijeđuju svima kojima je pomoć potrebna putem emisije „Ispuni mi želju“ koja se emituje na Hayat televiziji, a drugi dio  svojim radnim kolegama koji su na liječenju ili članovima njihove uže porodice.

Ovm prilikom kontaktirali smo i Upravu „Olip Bosna“ d.d. koji su također potvrdili i svoje učestvovanje u ovoj, al i u drugim brojnim humanitarnim aktivnostima, te naveli da:

"Uprava "Olip Bosna" d. d. kontinuirano učestvuje u humanitarnim aktivnostima, te smo svakako i ovom prilikom dali svoj doprinos, koji će iskreno se nadamo doprinijeti liječenju i što skorijem ozdravljenju mladog Arslana Kulačića".

 

Novum.ba

Vezano: