Dr. Goran Čerkez uspješno operisan u JU Bolnici Travnik

Goran Čerkez ( foto: facebook)

Goran Čerkez ( foto: facebook)

Da je JU Bolnica Travnik odavno prepoznata kao veoma značajna i respektabilna bh. medicinska ustanova sa dugogodišnjom tradicijom liječenja potvrđuju to različiti uspješni operativni zahvati i liječničke intervencije, ali i brojni zadovoljni pacijenti.

Upravo jedan takav zadovoljan pacijent koji se odlučio prepustiti stručnom timu ljekara i medicinskog osoblja u Tavniku jeste i pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i koordinaciju razvoja strategija Federacije BiH dr. Goran Čerkez,koji je svoje zadovoljstvo i oduševljenje profesionalnošću, uslugom i pristupom zdravstvenih djelatnika iskazao i objavom na privatnom faceboook profilu.

Izuzetno uspješnu laparoskopsku operaciju žući, po kojoj su ljekari u Travniku čuveni i prepoznati u cijeloj BiH, uz stručni tim ljekara prošlog petka predvodio je direktor JU Bolnice Travnik, prim. dr. Mirsad Granov .

Dr. Goran Čerkez, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju i koordinaciju razvoja strategija Federacije BiH, nakon uspješne operacije u Travniku je kazao:

„U petak sam imao priliku i lično posvjedočiti da zdravstvo i bolnice ne čine zidovi nego ljudi. Svaka zahvalnost na tretmanu osoblju Bolnice Travnik na čelu sa direktorom dr .Mirsadom Granov, te profesionalnim, ljubaznim i uvijek uslužnim timom ljekara, medicinskih sestara kao i svih ostalih“.

Kao jedina veća bolnička ustanova na području Srednje Bosne, travnička općinska bolnica izgrađena je od sredstava gradske općine i uz pomoć Zemaljske uprave u Sarajevu davne 1898. godine na prostoru između ranije podignute željezničke stanice i zgrade vojnog garnizona. U početku je imala 52 kreveta i stalan stručni medicinski kadar, te je bila veoma značajna i cijenjena ustanova među drugim istovrsnim institucijama. Da je Travnik i tada bio važan medicinski centar potvrđuje stara izreka: „Proti smrti nema, ni u Travniku lika“, obzirom da su Travničani uvijek među prvima koračali pionirskim stazama u svim oblastima, pa tako i u zdravstvu.

Novum.ba

Vezano: