Općinski načelnik Huso Sušić posjetio prostorije budućeg pogona firme OLIP u Donjem Vakufu

Italijanska firma za proizvodnju obuće „Olip“ do ljeta će otvoriti pogon u Donjem Vakufu, u kojem bi trebalo biti otvoreno oko 300 radnih mjesta. Ovo je samo jedna od investicija koje stižu u ovaj grad čija ekonomija konačno oživljava.

Načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić u pratnji općinskih vijećnika Harisa Rujanca, Mirzeta Čepala i Mehemeda Vinčevića, jučer je posjetio prostorije budućeg pogona firme „Olip“.

„Dolaskom Olipa u Donji Vakuf nastavlja se pozitivan zamah koji posljednjih godina bilježi naša općina. Osim u proizvodnji, investicije su stigle i u sektoru maloprodaje, Bingo je u petak otvorio svoj prvi centar Donjem Vakufu na 3.000 kvadrata. Osim Olipa, očekuje se i investicija kompanije Bosnaplod, koja će u Donjem Vakufu otvoriti hladnjaču za 2.000 tona jagodičastog voća. Ova investicija bi također trebala dovesti do novih zapošljavanja. U posljednje vrijeme otvoreni su novi pogoni u industrijskoj zoni Janj, a broj radnika sa nekadašnjih 200 porastao je na oko 1.200.“, istakao je općinski načelnik Huso Sušić.

Donji Vakuf je donedavno bio primjer nerazvijenosti, a sada postaje lokalna zajednica koja je sve atraktivnija ulagačima.

Novum

Vezano: