NAGRADNO TAKMIČENJE: Izbor najbolje amaterske fotografije i teksta na temu:'Travnik, to je moj grad'

Ponukani idejom kao informativni portal koji kontinuirano izvještava javnost o važnim kulturno-zabavnim, sportskim, političkim i mnogim drugim aktivnostima i aktuelnostima, želimo također doprinijeti promociji i popularizaciji grada Travnika učešćem u jednoj od najvažnijih gradskih tradicionalnih manifestacija“Dani općine Travnik 2018“. Ovom prilikom ćemo u saradnji sa Mješovitom srednjom školom „Travnik“ realizovati jedan jedinstven projekat putem kojeg imamo namjeru također promovisati univerzalne travničke vrijednosti, ali i nagraditi naše čitatelje.

Obzirom da je grad Travnik vječna inspiracija i nadahnuće za nastanak brojnih umjetnička djela, želja nam je da ovogodišnji „Dani općine Travnik“ ipak ostave jedinstven pečat po kojem bi ostali zapamćeni.

Stoga, ovom prilikom pokrećemo NAGRADNO TAKMIČENJE za „Najbolju amatersku fotografiju i tekst“ na temu naslova pjesme „Travnik, to je moj grad“, autora Taika Ganića, koji će biti otvoren od danas do 25.03.2018. godine, a proglašenje pobjednika i dodjelu nagrada ćemo upriličiti 26.03.2018. godine u prostorijama Mješovite srednje škole „Travnik“ u Travniku u 18:00 sati. Također ovom prilikom će učenici Mješovite srednje škokle „Travnik“ prisutnim gostima prezentirati zanimljiv igrokaz, adaptiran po čuvenom djelu „Travnička harmonika“, autora Seada Sarića.

Svi ljubitelji pisane riječi i amaterske umjetničke fotografije sada imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade, koje će biti dodijenje u dvije kategorije, i to za:

Najbolju amatersku fotografiju na temu: „Travnik, to je moj grad“

Najbolji tekst na temu: „Travnik, to je moj grad“

Dodijeliti ćemo po tri nagrade u obje kategorije ( prva nagrada -100,00 KM, druga nagrada -50.00 KM i treća nagrada- večera za dvoje - Caffe pizzeria "London“)

Onu fotografiju koju proglasimo najboljom ćemo uramljenu pokloniti načelniku i Općini Travnik s ciljem da podsjeća na naše učešće u ovogodišnjoj manifestaciji, a najbolji literarni rad ćemo također uramljen pokloniti Mješovitoj srednjoj školi „Travnik“ kako bismo učenike inspirisali i motivisali na kreativna pismena izražavanja.

Iskreno se nadamo da ćemo vas na ovaj način nadahnuti da slikate i pišete o svom čuvenom gradu koji baštini nesvakidašnju i važnu dugogodišnju riznicu kulturno-historijskog naslijeđa i prirodnog bogatstva, a što je zapravo i nama samima krajnji cilj-promocija i kreiranje pozitivnog i jedinstvenog imidža grada Travnika.

Propozicije nagradnog takmičenja: Izbor najbolje amaterske fotografije i teksta na temu: „Travnik, to je moj grad" možete pronaći OVDJE

Novum.ba

Vezano: