'U svijetu ilustracije i karakter dizajna'-Gostujuće predavanje braće Durmišević

Danas je na Fakultetu za tehničke studije Univerziteta u Travniku povodom obilježavanja manifestacije „Dani općine Travnik 2018“ održano gostujuće predavanje braće Emira i Edina Durmiševića na temu „U svijetu ilustracije i karakter dizajna“

Svijet ilustracije i karakter dizajna je posebno atraktivna oblast na polju grafičkog dizajna, a svoje kreativno iskustvo danas su prisutnima u amfiteatru Fakulteta za tehničke studije prezentirala dva priznata bh. umjetnika iz ove oblasti, blizanci Emir i Edin Durmišević.

Braća Durmišević, umjetnici iz Sarajeva gdje su završili Akademiju likovnih umjetnosti, poznati su i po animiranom SF filmu Kamena priča, koji je do sada prikazan na nekoliko svjetskih i lokalnih festivala. U brojnim različitim kreativnim izazovima uspješno se dokazuju više od deset godina kao profesionalni ilustratori, dizajneri likova i 2D/3D animatori u projektima vezanim za animaciju, gaming i komercijalnu industriju kako u BiH tako i van granica države.

Kažu da ih privatno posebno interesuje crtanje likova iz fantazije, te je Edin  završio i prestižnu američku školu za animaciju „Animation Mentor“ kao jedan od pet ljudi iz BiH, a Emir naglašava da najveću inspiraciju pronalazi u historiji.

Novum.ba

Vezano: